Folytatom a hideg munkahelyi
ebédek sorozatot.
Teljesen
River Cottage Veg lázban égek, hirtelen felindulásból meg is rendeltem a könyvet,
bármelyik pillanatban megérkezhet J. Hétfőre
el is készítettem ezt a frittata-t,
nagyon finom lett, sőt hidegen is kiváló. Sima sajt került bele, mert kecske
nincs a közelemben.
Szerdán
kétféle túrókrémmel ettem finom, friss kiflit. Az egyik tormás-céklás
túrókrém Chili is vaníliától, a másik pedig répás túrókrém, amit csak úgy összedobtam.
Került bele:
- 2 répa
- fél
alma
- fél
kocka túró
- joghurt
- szezámmag
- szerecsendió,
kömény, só és bors
Estére is maradt, amit a párom így tálalt fel:
A háromszögek pedig bazsalikomos termelői sajt Etyekről (a Blahán lehet beszerezni).
Csütörtökön
pedig a páromtól tanult brokkolis tésztasalátát ettem, de ezúttal pároltam a zöldségeket,
nem pirítottam. Egy edény forró víz fölé tésztaszűróbe dobtam egy fél
brokkolit, egy hagymát, egy kis csípős paprikát (mindezeket nagyobb darabokra vágva),
és megpároltam. A kifőtt tésztával összekevertem, és jól megfűszereztem, majd rálöttyentettem
egy kis olívaolajat.
Múlt
hétfőn zabpelyhes
cukkinifasírtot ettem rizzsel. Szerdán pedig a maradék rizsből pirított
rizs készítettem céklasalátával. A pirított rizshez egy apróra vágott hagymát megdinszteltem,
hozzáadtam felkockázott gombát és paprikát, amikor ezek megpuhultak, ráborítottam a rizst majd két felvert tojást, és addig kevergettem, amíg a tojás megszilárdult.
Jövő héten is jönnek a hideg étkek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése