A szatyorban egy srác árult még mindenféle csoda paprikát és paradicsomot. Ezúton is üzenem neki, hogy nem csalódtunk, a nagy narancs valóban felülmúlja a habanerót. A közepes narancs neve bohócsapka, a paradicsomokat meg ajándékba kaptam :).
A férjem imádja a csípős szószokat, kedvence a ’Hot sauce’ névre hallgató ecetes cukros, borzadály. Na, ennek nem álltam neki, de némi keresgélés után rábukkantam erre a receptre: Sriracha Recipe - Homemade Chili Sriracha Hot Sauce.
A férjem imádja a csípős szószokat, kedvence a ’Hot sauce’ névre hallgató ecetes cukros, borzadály. Na, ennek nem álltam neki, de némi keresgélés után rábukkantam erre a receptre: Sriracha Recipe - Homemade Chili Sriracha Hot Sauce.
Házi
csípős szósz az én vegakonyhámban így készül:
- 1 kg hegyes-erős
- 2 vöröshagyma apróra vágva
- 5-6 gerezd fokhagyma kibelezve, apróra vágva (emlékeztek még a fokhagymaszív eltávolításra?)
- némi olaj
- 2 kicsi konzerv paradicsompüré
- halszósz helyett szójaszószt használtam
- 4-5 ek balzsamecetet (rizsecet helyett)
- 3 ek cukor
Mivel az egyik üveget már ki is végeztük, tegnap rendeltem még két kiló hegyes-erőst :).
A másik nagy finomság, amire rátaláltam az a szilva chutney volt, szuper recept, de némi változtatáson átesett az első főzés után.
- kevesebb cukrot tettem bele, és csak barnacukor volt itthon, szóval...
- a garam masala rengeteg, szerintem egy teáskanálnyi is elég, különben érződik a por a chutney-ban
- ízlés dolga, de én több gyömbért és csilit tettem bele :)
- és innen tanultam a '15 perc fejen' szabályt!
Befőzésre fel,
a hétvégén nekiállok a zakuszkának! Családi recept, tessék figyelni, és
megírni, ti min ügyködtök!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése