2012. április 1., vasárnap

Vetemény


Itt a vetési szezon, és bár kertünk nincs, de lehet, hogy nemsokára lesz, mert jelentkeztünk a http://kozossegikertek.hu/-n egy kis parcellára, de addig is marad a balkonládába és cserébe ültetés fűszernövényekkel.

Majd’ két hete elmentünk a nagymarosi piacra, ahova a Tápiószelei Növényi Diverzitás Központ mag csereberét hirdetett. A cserebere piacok csak most kezdenek elterjedni, annak idején a Zöld Fiatalok által szervezett kesztyűgyári piacokon gyakran megfordultam, van onnan gyönyörű méregzöld retikülöm és gyümölcskosaram is! Marha jó móka. Nagymarosra a bazsalikommagjaimmal indultam, és cserébe a sok kedves csereberélő egy csomó mindennel ellátott. Szereztem petruska magot, amibe el volt rejtve egy-két paszternákmag, de lett büdöske magom is. A helyszín gyönyörű volt, az idő varázslatos, nagyon jól éreztük magunkat.





És most szombaton is volt ilyen a VIII. kerületben, a Grundon! Itt az esemény: https://www.facebook.com/events/166087290178718/

És íme a kis veteményes:







Még azért leírok egy-két hideg munkahelyi ebéd ötletet:

Joghurtos tésztasaláta (kevés olajon megfonnyasztott répa, hagyma, fokhagyma és egy fél cukkini rázuttyan a kifőtt – nem szétfőtt – tésztára, majd nyakonöntődik joghurttal, sokkal, sőt a legjobb a házi készítésű)
   
Főtt tojás bármilyen laktató salátával és kiflivel.

Sült zöldségek – rájöttem, hogy hidegen is isteni, sőt palacsinába tekerve, sajttal megszórva még jobb.

A rizses szójakocka szintén finom hidegen (a rizses hús mintájára készül), kapros, mandulás céklasalátával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése