Három kedvenc receptemet szeretném megmutatni nektek.
Sokat készítem ezeket mostanában, mert nehéz külön a mikró nélküli munkahelyre
és otthonra is főzni. Én imádom a forró kaját, és kevés meleg ételt tudok
hidegen megenni, na, ez a három mindenképpen ilyen.
Ha emlékeztek a Cukkini bulgurra, ez volt a
kiindulási pont, de a cukkinit padlizsánra cseréltem.
Padlizsán burlgur
2 padlizsán
kockákra vágva
1 hagyma
(bármilyen lehet) nagy kockákra vágva
1-2 szem paradicsom kockákra vágva
3-4 gerezd
fokhagyma durvára vágva
1 bögre bulgur
kétszeres vízben megfőzve
1 kicsi
paradicsomkonzerv
olaj
só, bors, szárított menta, friss petrezselyem
A padlizsánt, a
hagymát és fokhagymát egy picit kiolajozott jénaiba teszem, és fedő nélkül
puhára sütöm kb. 180 fokon, 6-os fokozaton. Egyszer kétszer szereti, ha
megkevergetjük. Amikor kész összekeverem a megfőzőtt bulgurral, hozzákeverem a
paradicsomkonzervet, és fűszerezem. Lehet a padlizsánok mellé cukkinit, paprikát is sütni
úgyanúgy nagyobb kockákra vágva.
A következő recept
ehhez nagyon hasonló, egy picit táplálóbb a főtt tojások miatt, ezért ezt
nehezebb napokra ajánlom, amikor kell a sok energia. A River cottage veg
everyday könyvemből loptam:
River cottage rizses padlizsán és cukkini
3 hagyma nagy
kockákra vágva
1 padlizsán
kockákra vágva
2 cukkini kb. 1
centis szeletekre vágva
némi olaj
1 bögre rizs
megfőzve
4 tojás keményre
főzve
só, bors, 1 ek
currypor
Kicsit
leegyszerűsítettem a receptet, mert tök jó háromnegyedig bevágni a hagymát, és
úgy megsütni, de amikor az ember lánya siet, a végeredmény szempontjából a kockákra
vágott is jó. A sütés úgyanúgy megy,
csak a fűszerezés még a sütés előtt történik. Amikor kész a rizs, és
a zöldségeink is megsültek, az egészet összekeverjük, és a főtt tojásokat félbe
vágva a tetejére helyezve tálaltam.
A harmadik egy
ázsiai ihletésű recept a Nosalty.hu-ról:
Az én
vegakonyhámban a hagyma is lila, és tényleg csak pár percig szabad a
zöldségeket pirítani, mert az a jó, ha ropognak egy kicsit.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése