A krumplidiéta leírását kicsit megszakítva, Karácsony napján
szeretném megosztani veletek a vegetáriánus töltött káposzta elkészítésének
módját.
Hozzávalók:
-
én
8-10 savanyított
káposzta lapival indítottam, de nem bizonyult elégnek, legalább 16 kell
-
kb. fél kiló szálas savanyú káposzta (egy zacskónyi)
-
2 hagyma
-
250 g gomba (kis doboz)
-
2 tojás
-
1 bögre rizs
-
1/3 bögre kukorica dara
-
tejföl (2 ek a töltelékbe, 2 nagyobb ek habaráshoz)
-
1 ek liszt szintén a habaráshoz
-
só, bors, sok babérlevél, majoranna és természetesen
paprika
Az elkészítés a következőképpen
történik. A szálas káposztát leforrázom, hogy ne legyen túl sós a végeredmény,
és hogy hamarabb elkészüljön. Mindkét hagymát apró kockákra felvágtam, az egyik
hagyma a töltelékbe megy, a másikat olajon meg kell pirítani. A töltelékbe
kerül még a gomba apróra vágra, a rizs, a két tojás, a dara, tejföl, némi só,
bors és jó sok majoranna. Ezeket összekeverem, és a lapikat megtöltöm. Közben a
megdinsztelt hagymát leveszem a tűzről, és megszóróm paprikával. Megágyazok a
szálas káposzta felével, és erre ráültetem a gombócokat. Mivel nem vettem elég
lapit, a tölteléket csak ráhalomoztam a gombócok tetejére, és káposztával
fejezem be. A rétegek közé babérlevelet szórok. Forró vízzel felöntöm, hogy
ellepje a tetejét, és lassú tűzön megfőzöm. A végén egy kis habarással fel lehet
dobni, de aki nem szereti, elhagyhatja.
És íme a végeredmény:
Nagyon boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése