A bab jó! A babban sok a fehérje, rostok, lassan
emésztjük meg, így nem leszünk olyan édesek mintha rizst, krumplit ennénk.
Cukorbetegeknek is tök jó, mert nem emeli meg hirtelen a vércukor szintet. Van benne B1
vitamin, folsav és magnézium is. Még több babinformáció itt.
A babot éjjelre be kell áztatni, és az áztatóvíztől másnap el kell
búcsúzni, így kevéssé lesz gázos a helyzet :). Minden babos recepthez kell egy kis
köménymag is.
Három babos étel következik, amiket mostanában sokat
készítettem.
Ricset vagy azaz egyszerű sólet V
Fűszeres Eszternél találtam rá a receptre, három változtatás történt: libacomb, libazsír és tojás nem került bele.
Részeges bab V (tejföl és sajt nélkül)
Kicsi Vútól származik, gyakorlatilag egy az egyben másoltam.
Pasik imádják!
Chili sin carne V
Az eredeti recept a Nosalty.huról való. Változatás itt
csak annyiban történt, hogy hozzáadtam egy bögre gerslit. És tessék komolyan
venni a kakaó vagy csoki és fahéj hozzáadását, nem is tudnám elképzelni ezek
nélkül. Általában konzervekből készítem, amikor kevés időm van.
V=vegán
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése